Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hamelnin pillipiipari

Tyyppi

kuvakirjat
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun tulee aika, hän tulee.
Tämä tarkoittaa, että tilanteen vaatiessa paikalle ilmestyy oikea henkilö – se voi olla myös nainen huolimatta siitä, mitä sovinisti-Dave väittää.
Nyt tuli aika, ja tässä tapauksessa tuli Piipari.
Pillipiipari.

Russell Brand ja Chris Riddell ovat päivittäneet Hamelnin kylän nykyaikaan. Näyttämölle marssivat hävyttömän omintakeisina anarkistinen, polygamiassa elävä ja maailman tuleen sytyttävä rottalauma, joukko ylimielisiä ja ilkeitä kyläläisiä, terävänäköinen Sam ja hyvän ja pahan, ilon ja surun yläpuolella oleva Pillipiipari itse. Lopputulos on hillitön, paikoin räävitön ja samalla häkellyttävän herkkä kertomus ihmisluonnosta.

Mutta ennen kuin Pillipiipari ja lapset katoavat taivaanrannan taa, pannaan ranttaliksi!

Hamelnin pillipiipari koettelee – samalla tavoin kuin Roald Dahlin lastenkirjat aikanaan – sen rajoja, mitä lapsille on hyväksyttyä ja sopivaa sanoa. Käsillä on omaperäisyydellään ja terävällä otteellaan omaan luokkaansa nouseva teos, joka saa lukijansa pöyristymään ja ihastumaan yhä uudelleen.

Russell Brand on British Comedy Awardsin palkitsema koomikko, näyttelijä, juontaja ja kirjailija, joka on esittänyt stand-up-komediaa jopa maailmankiertueilla. Näyttävän televisio- ja elokuvauransa lisäksi Brand on kirjoittanut kuusi kirjaa. Hän avustaa sanomalehti Guardiania ja on viime aikoina tullut tunnetuksi yhteiskunnallisten epäkohtien esiin nostajana.

Chris Riddell on yksi Britannian tämän hetken tunnetuimmista ja palkituimmista kuvittajista. Hän on saanut muun muassa Costa-palkinnon, UNESCO-palkinnon ja kahdesti Greenway-mitalin. Kesäkuussa Riddell sai Waterstonen arvostetun lastenkirjallisuuspalkinnon ja kaksivuotisen Children’s Laureate -arvonimen. Riddell on työskennellyt pilapiirtäjänä muun muassa Economistille, Independentille ja Observerille. Hän on kuvittanut ja kirjoittanut lukuisia lastenkirjoja.

(Jalava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

125

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä