Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Aarresaari

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jim Hawkingsin äidillä on majatalo. Hänen isänsä on kovasti sairas. Eräänä päivänä majataloon tulee juoppo merimies, joka ei halua tavata muita merimiehiä. Kun merimies kuolee, Jim ja hänen äitinsä löytävät merimiehen tavaroista piilotetun aarrekartan. He pakenevat, sillä he ymmärtävät, että muutkin haluavat tuon kartan. Kartan avulla voi löytää aarteen.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Aarresaari on seikkailukirjallisuuden klassikkoteos ja kasvukertomus. Se kertoo Jim Hawkins -nimisestä pojasta, joka lähtee seikkailuun Aarresaarelle. Toisena päähenkilönä on Long John Silver -niminen merirosvo.

Jimin äiti pitää majataloa Englannissa. Majataloon asettuu kapteeniksi kutsuttu juoppo merimies, joka kuolee. Kuolleen merimiehen jäämistöstä löytyy aarrekartta, joka kertoo mihin kuuluisan merirosvokapteenin kätkemä aarre on jätetty. Alkaa seikkailu, joka johdattaa Jimin aaresaarelle kera Long John Silverin ja tämän papukaijan, jonka nimi on Kapteeni Flint.

Jännittävä tarina pitää lukijan otteessaan alusta loppuun saakka. Seikkailuromaani vastaa tarpeeseen saada helppolukuista luettavaa pojille. Aarresaari on ensimmäinen selkokielisten klassikoiden sarjasta, jota Pertti Rajala alkaa mukauttaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

158

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Mukautus selkosuomeksi O. E. Lampénin suomennoksen pohjalta.
Selkokirja.