Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Siipirikko mies

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Kohtalo kulkee lävitsemme kuin suutarin neula nahassa jota hän muokkaa.”

Tanios on Libanoninvuorten lapsi, kylän kauneimman naisen, Lamian, poika. Hänen kohtalokseen koituu hänen syntymäänsä verhoava salaisuus. Pahat kielet kuiskivat Tanioksen oikean isän nimeä.

Kohtalo kolhaisee Taniosta 1830, kun Ottomaanien valtakunta, Egypti ja Englanti taistelevat Libanonin herruudesta. Uskonnollisen johtajan murha ajaa Tanioksen maanpakoon. Hänestä tulee siipirikko mies.

Amin Maalouf puhuu romaaninsa kertojan äänellä: “Teot ovat katoavaisia, usko minua, vain legenda jää. Niin kuin sielu ruumiin mentyä, niin kuin parfyymintuulahdus naisen käveltyä ohitse.” Siipirikon miehen kovin ajankohtaisessa tarinassa sekoittuvat taru ja totuus, kirjailijalle lapsuudesta tuttu legenda ja historian todelliset vaiheet. Romaanin Libanon on sekoitus appelsiinipuun tuoksua ja ruudinsavua. Ihmeellinen orientti ja jatkuvien konfliktien koti.

Teos sai ilmestyttyään Goncourt-palkinnon, joka myönnetään vuoden parhaan ja omaperäisimmän proosateoksen kirjoittajalle.

(Gummerus)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

Siihen aikaan taivas oli niin matalalla, että kukaan ei uskaltanut oikaista selkäänsä suoraksi. Elettiin sitä silti silloinkin, oli haluja ja juhlia. Ja vaikka maan päälle ei koskaan odotettu parasta, toivottiin joka päivä, että vältyttäisiin kaikkein pahimmalta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

345

Kustantaja

Kääntäjä