Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ada Gootti ja hiiren haamu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ada asuu isänsä Lordi Gootin kanssa Kalmatollon kartanossa. Äiti, kuuluisa nuorallatanssija, on kuollut ja isä on etäinen. Yksinäinen Ada törmää valtavassa kotilinnassa Ishmael-hiiren haaamuun ja joukkooon muita lapsia, ja yhdessä he yrittävät estää riistanvartija Nurjamaan ikävät suunnitelmat. Kartano vilisee mitä omituisempia hahmoja, ja kirja sisältää paljon viittauksia kuuluisiin satuihin ja kertomuksiin. Riddel on luonut omintakeisen gootti-maailman, joten ei mikään ihme, että suomentajaksi on valikoitunut Harry Potter-kääntäjä Jaana Kapari-Jatta.

(Katri/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Ada Gootti on lordi Gootin ainoa lapsi. He asuvat kaksin valtavassa Kalmatollon kartanossa Kalmanmaan kreivikunnassa. Lordi Gootti on sitä mieltä, että lasten tulee kuulua muttei näkyä. Niinpä Adan täytyy käyttää isoja tömiseviä saappaita, jotta lordi Gootti kuulee tytön askeleiden lähestyvän ja saattaa väistää tämän livistämällä lukukammioonsa. Ada ei isäänsä juuri näe, ja tiuhaan vaihtuvista kotiopettajattarista ei ole ystäviksi, joten hän on oikeastaan aika yksinäinen.

Kaikki muuttuu eräänä iltana, kun Ada tapaa huoneessaan aavemaisen hiiren nimeltä Ishmael. Yhdessä he päättävät selvittää, mitä kummaa Kalmatollon kartanon pölyisissä nurkissa ja unohtuneissa kolkissa oikein on meneillään.

Ada Gootti ja hiiren haamu on vastustamattoman outoja henkilöhahmoja, nokkelaa huumoria, unohtuneita vieraita, puutarhatonttuja, aaveita ja muita karmeuksia vilisevän Ada Gootti -sarjan ensimmäinen osa. Se palkittiin Costa Children's Book Awardilla vuoden parhaana lastenkirjana 2013. Kieliasusta vastaavat huippusuomentajat Jaana Kapari-Jatta ja Kristiina Drews.

(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

219

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Liite takakanteen kiinnitetyssä taskussa.
Liitteenä minikirja Muuan hiiri muistelee / Ismael Viiksi ; suomentanut Kristiina Drews.