Parhaat punktit

Tyyppi

esseekokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kokoelma Lauri Kontron kirjoittamia Päivän punkti –kolumneja ilmestyy Maahengen kustantamana taskukirjana. Kirjan nimi on Parhaat punktit.

Kontro on Maaseudun Tulevaisuuden entinen pitkäaikainen päätoimittaja, jonka kirjoittamia kolumneja on kertynyt vuosien varrella tuhansiin nouseva määrä. Tämänkertainen kirja sisältää punkteja tuoreimmasta päästä. Kolumnit on jaettu neljään aihepiiriin.

Maa, jossa kielletään kaikki, käsittelee suomalaista kieltomentaliteettia ja hallitusta, jolta ei tunnu onnistuvan mikään. Mukaan on päässyt jopa ajankohtainen kohuaihe – keskiolut sekä Viron viinaralli, vaikka itse kolumni on kirjoitettu viime vuonna.
Metsä on uusi Nokia arvioi suomalaista biotaloutta. Myös kansainvälisyys pilkahtaa sieltä täältä. Kirjoittaja ottaa kantaa mahdolliseen Nato-jäsenyyteen ja kysyy, onko Sveitsissä jotakin vikaa.
Kaupunkipolitiikka on yksi Kontron lempiaiheista. Hän kysyykin, kuka suojelisi kaupunkia. Erämaissa ollaan kyllä suojelemassa jokainen suopalanenkin, mutta kaupungissa saa tehdä mitä tahansa.
Direktiivihanhi-osiossa Kontro ryöpyttää myös ympäristöhallintoa, jolle ei mikään riitä silloin, kun maaseudulle asetetaan kieltoja ja rajoituksia.

(Maahenki)

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

122

Kustantaja