Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Siilin kuolema

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja käsittelee pelkojen voittamista ja ulkopuolisuuden tunteiden voittamista huumorin keinoin. Onneksi on Bettina.täti, jonka mielestä omituisimmatkin ominaisuudet ovat ihan ok.

(Katri/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

15-vuotias Arttu on muiden mielestä vähän outo. Hän on tunteellinen, ja pelkää monia asioita ja tuntee itsensä ulkopuoliseksi jopa omassa perheessään. Ainoa, joka saattaisi vähän ymmärtää on Neatta, jonka kohtaaminen ajaa Arttua yhä enemmän eläinaktivismin suuntaan. Ulkopuolisuuden, erilaisuuden ja eläinsuojelun teemoja käsittelevä kirja ei ole raskaista aiheistaan huolimatta synkkä.

(Katri/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Siilin kuolema käsittelee nuoruuden kipukohtia ja pelkojen voittamista huumorilla. Kirja on Briitta Hepo-ojan (s. 1988) esikoisteos. Hän on opiskellut kirjallisuutta Oulun yliopistossa ja asuu nykyisin Helsingissä.

Viisitoistavuotias Arttu on tuntenut itsensä aina vähän ulkopuoliseksi pohjoissuomalaisessa pikkukaupungissa – ja perheessään. Vanhemmat luovat uraa, isoveljet kaatavat naisia ja heittävät koreja ammattilaisen ottein. Pikkusiskokaan ei tunnu tajuavan Artun elämää.

Neatta sentään ymmärtää Artun päässä pyöriviä kysymyksiä ja aktivistitempauksia. Miksi lihaa pitäisi syödä? Mitä tehdä, kun valaat uivat kuolemaan rannikoille? Entä saako kilpikonnan nimeksi antaa Kurt Cobain?

Ja onneksi on Bettina-täti, jonka mielestä irokeesi päässä, viskiryyppy lasissa ja kilpikonna sängyssä on ihan ok. Vaikka äiti epäilisikin satanistiksi.

(Myllylahti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

287

Kustantaja

Kieli