Nakki lautasella

Tyyppi

kuvakirjat
tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirjassa tutustutaan tuotantoeläimiin ja siihen mistä nakit, munat, maidot ja lihapyörykät lautasillemme oikein tulevat. Kirja kertoo kiihkoilematta miten eri tavoin tuotantoeläimiä voidaan hoitaa ja miten me kuluttajat voimme valinnoillamme tähän vaikuttaa.

(Anu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

On aika tuoda lastenkirjojen lehmät, possut ja kanat tälle vuosituhannelle! Ajankohtainen tietokirja kurkistaa normaalien, modernien suomalaistilojen arkeen. Se kertoo eläintuotannosta lapsen kehitystasolle sopivasti ja hauskalla tarinalla kehystettynä.

Kirjassa kierretään maatiloilla kahden lapsen ja eläinlääkäri-isän mukana. Kuvitettu tietokirja käy läpi lehmien, sikojen, kanojen ja broilerien elämän kaaren, millaisilla tiloilla ne elävät, millaisia eläimiä ne ovat ja mikä niiden hyvinvoinnille on tärkeää. Samalla selviää, paljonko lehmä kakkaa päivässä, miksi vasikoille tutti on tärkeä ja mistä kana pissii. Nakki lautasella. Mistä ruoka tulee? on tasapainoinen tietokirja joka ei tuomitse eri perheiden kulutusvalintoja mutta esittää eläimet arvokkaina olentoina joiden hyvinvoinnista meillä on vastuu. Teos on vanhemmille avuksi, kun kotona pohditaan mistä lautasella olevat nakit tulevat. Yhä useammat kuluttajat pohtivat näitä kysymyksiä ja pitävät ruoan eettisyyttä tärkeänä, mutta mitä osaamme aiheesta lapsille kertoa?

(Tammi)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

mistä ruoka tulee

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

42

Kustantaja

Kieli