Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Raisa ja André

Tyyppi
kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Andy ja Vera ; Hän jäi elämään ; Sammakkoprinssi ; Morsian.
Erään rakkauden tarina
Iltahämärissä 11.3.1969 André Lardot on viemässä vaimoaan kokoukseen ja koko elämä muuttuu silmänräpäyksessä: Liukkaassa tienristeyksessä sattuu kolari, Raisa Lardot loukkaantuu lievästi mutta André saa vaikean aivovamman. 31-vuotiaasta Raisasta tulee omaishoitaja.

Kun kovin erilaisista taustoista tulevat nuoret - vepsäläissyntyinen Raisa ja belgialainen André - tapaavat, yhteinen elämä siintää ihanana edessä. Pariskunta ehtii saada kaksi lasta ja asua miehen työkomennuksen vuoksi Egyptissä, kunnes pian Suomeen paluun jälkeen yhteiset unelmat romuttuvat.

Raisa ja André -teokseen on koottu yli 40 vuotta ja neljä kirjaa: Hän jäi elämään (1973) kertoo onnettomuuden jälkeisen ajan tuntemuksista suoraan ja koskettavasti. Sammakkoprinssissä (1987) sekä Andyssa ja Verassa (1997) Raisa Lardot kirjoittaa avioliitostaan, lähdöstään ja paluustaan. Kun aikaa kolarista oli kulunut yli 45 vuotta, syntyi omaishoitajan rutiinin ja huolen täytteisestä arjesta päiväkirja Morsian (2014-2015).

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
445
Kustantaja