Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Orpokodin poika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Orpokodin poika on kertomus nuoren pohjoiskorealaisen miehen seikkailuista maailman arvoituksellisimman diktatuurin surrealistisessa todellisuudessa.

Orpokodin poika on vangitseva jännityskertomus, jossa kantavina teemoina ovat viattomuuden menettäminen ja rakkaus. Se on henkeäsalpaava kuvaus suljetusta maasta, jota vaivaavat nälänhätä, korruptio ja julmuudet, mutta josta löytyy myös toveruutta, ohikiitäviä kauneuden hetkiä ja rakkautta.

Kun Pak Jun Do on vielä pikkupoika, hänen äitinsä viedään Pjongjangiin. Jun Do jää asumaan isänsä johtamaan Pitkän Huomisen orpokotiin, orpopoikien työleiriin. Hän saa määrätä orpojen ruoka-annoksista ja työvuoroista.

Vuosien kuluttua Jun Do päätyy ammattimaiseksi ihmisten sieppaajaksi, jonka pitää tasapainoilla vaihtuvien sääntöjen, mielivaltaisen väkivallan ja esimiestensä käsittämättömien vaatimusten ristitulessa. Pohjois-Korean vallanpitäjät panevat merkille Jun Don uskollisuuden. Siitä avautuu hänelle matka, jolta ei ole paluuta. Hän käy delegaation mukana Yhdysvalloissa ja sotkeutuu vähitellen yhä syvemmälle mielipuoliseen poliittiseen peliin, jonka tärkein tavoite tuntuu olevan vain kasvojen säilyttäminen.

Lopulta Jun Do ajetaan äärirajoille. Hän yrittää uhkarohkeasti petkuttaa itse Rakasta Johtajaa Kim Jong-ilia ja saada pelastettua rakastamansa naisen Sun Moonin, joka on legendaarinen elokuvanäyttelijätär ja niin viaton, ettei ole koskaan edes nähnyt nälkiintynyttä ihmistä.

Teokselle on myönnetty lukuisia kirjallisuuspalkintoja, joista merkittävimmän, Pulitzer-palkinnon, se sai vuonna 2013.

(Alligaattori)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

507

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä