Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Roskasakki ihan pihalla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tatu Kokon kirjoittama ja Timo Filpuksen kuvittama Roskasakki ihan pihalla -kirja jatkaa pikkuruisten roskien kiehtovaa tarinaa.

Eletään keskikesän aikoja eräässä aivan tavallisessa kodissa. Tai ei aivan tavallisessa, sillä talossa asuu kotihaltija, joka loihtii roskiin ja ötököihin tujauksen ylimääräistä vipinää.

Viekas Torakka varastaa Roskan helisevän vaskikulkusen. Koru-neito saa syyt niskoilleen ja lähtee salaa uhmaamaan Torakkaa. Roska ja kumppanit rientävät Korun avuksi, mutta joutuvat siivouskurimukseen ja kopistellaan pihalle.

Roskan, Superlonin, Rusinan ja Pölykoiran vauhdikas seikkailu korkealta omenapuun oksilta takaisin kotiin alkaa. Matkan myötä Roskasakin maailma osoittautuu aiempaa suuremmaksi, mutta pienet asiat ovat yhä tärkeitä.

Roskasakin tarinallinen, täytettävä puuhakirja Roskasakki ja suuri kierrätysseikkailu, kipusi Suomen Kustannusyhdistyksen bestseller-listan yhdeksänneksi vuonna 2013. Syksyllä 2014 Roskasakki ihan pihalla nähdään myös kuopiolaisen Lastenteatteri Hermannin näyttämöllä samannimisessä musiikkinäytelmässä.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

51

Kustantaja

Kieli

Kuvittaja