Epäkuolleet

Tyyppi

näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä jää jäljelle, kun sivilisaatio katoaa? Miten sen kasvatit toimivat maailmassa ilman ihmistä? Tästä kertoo Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun uuden draaman julkaisusarjassa TEATTERI julkaistu Ville Koskivaaran näytelmä Epäkuolleet.

Näytelmä on kertomus kahdesta henkilöstä nimeltä K ja R, jotka koettavat selviytyä jonkinlaisen suurtuhon jälkeisessä maailmassa. Koko ihmiskunta näyttää kadonneen maan päältä tai muuttuneen epäkuolleiksi, joita kaksikko pakenee. Epäkuolleet käsittelee pelon ja masennuksen, mutta myös läheisyyden, seksuaalisuuden sekä luontosuhteen kysymyksiä.

Kysymys sivilisaation tuhosta ja maailmasta ilman ihmiskuntaa on aina kiinnostanut Koskivaaraa ja tuhon jälkeinen maailma on hänen mielestään vähän käytetty miljöö suomalaisessa teatterissa. "Sen mahdollisuuksia soisi hyödynnettävän enemmänkin", Koskivaara toteaa ja lisää: "Toivon näytelmän herättävän pohdintaa omasta suhteesta muun muassa teknologiaan, luontoon, kuolemaan ja ihmisiin."

Koskivaara on dramaturgian opiskelija Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Epäkuolleet on hänen toinen koko illan näytelmätekstinsä.

(kustantaja)

Kirjallisuudenlaji

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

90

Kieli

Sarjamerkintä