Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Laatokan sini

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Syksy on kääntymässä talveksi 1944. Evakkomies Mikko Räty, Laatokalla ikänsä liikkunut ja sotansa sotinut kalastaja, haaksirikkoutuu hyisellä Päijänteellä. Hänet pelastaa omalaatuinen erakko ja uistinten tekijä Toivo Pylväläinen, jonka pienessä saarimökissä Mikolla on aikaa muistella kohtaloitaan. Muistot ovat osin kipeitä, kuten isän varhainen kuolema ja vain hetken sallittu ensirakkaus kauniiseen inkeriläiseen Mariaan. Mieltä kalvaa myös huoli sodassa kadonneesta Antti-veljestä.

Toivuttuaan Mikko saa käsiinsä avaimet uuteen elämään, mutta myös tiedon, joka pakottaa hänet vielä kerran ylittämään rajan ja lähtemään aavalle Laatokalle. Hän ei voi aavistaakaan, mitä matka on tuova tullessaan.

Laatokan sini on vanhan hyvän ajan romaani, historialliseen kehykseensä ja tapahtumapaikkoihinsa tarkkojen yksityiskohtien avulla uskottavasti sidottu. Siinä kuvataan taisteluja Laatokan meririntamalla, mutta teos on paljon enemmän kuin pelkkä sotakertomus. Se on mukaansa tempaava ja jännittävä kirja ihmisten ja perheiden kohtaloista historian myllerryksissä. Samalla se on kertomus inhimillisyydestä, ystävyydestä ja rakkaudesta - höystettynä ripauksella mystiikkaa.

Lassi Hakulinen on 1969 syntynyt tamperelainen metsätalousinsinööri. Vahvat karjalaiset juuret luovat perustan hänen esikoisromaanilleen Laatokan sini. Hän on menestynyt Eränkävijän kirjoituskilpailuissa ja kirjoittanut yhdessä isänsä kanssa teoksen Haku-Veikko : suurhiihtäjä Veikko Hakulisen muistelmat.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani suurilta vesiltä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

319

Kustantaja