Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pesänjakaja

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kaksi eronnutta miestä haluaa tavata toimittaja Jussi Makkosen ja kertoa arvostetun asianajajan erikoisista päätöksistä riitaisissa pesänjakotilanteissa. Juuri ennen tapaamista toinen miehistä tapetaan ja eloonjäänyt päättääkin pitää suunsa kiinni.

Toimittaja Makkoselle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin selvittää itse, mitä asiaa raa’asti surmatulla miehellä oli.

Makkonen käy läpi satoja käräjäoikeuden asiakirjoja tavallisten ihmisten tavallisista avioeroista. Vähitellen hänelle muodostuu kuva pesänjakotavasta, joka suosii naisia järjestelmällisesti. Lain ja moraalin rajoilla taiteillen asianajaja siirtää rahaa miehiltä naisille.

Makkonen saa juttunsa valmiiksi, mutta jokin vaivaa häntä. Saivatko rahojaan menettäneet miehet sittenkin ansionsa mukaan? Miksi asianajaja ei vastaa kysymyksiin?

Lopulta Makkonen huomaa menneensä liian pitkälle. Kyseessä ovat liian isot asiat, liian isot rahat – ja etenkin liian isot periaatteet ja liian kova kostonhimo. Kun painokoneet jo jyskyttävät lehtiä lukijoille, alkaa Makkonen epäillä erehtyneensä kammottavalla tavalla.

Pesänjakaja on ensimmäinen osa toimittaja Jussi Makkosen tutkimuksista kertovaa rikostarinaa. Se haastaa lukijansa seuraamaan lain koukeroita, jotka eivät todellakaan ole paperinmakuisia vaan täynnä toimintaa ja tihenevää jännitystä.

Pesänjakaja on Peter Kelon ensimmäinen teos.

(Myllylahti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
jännitysromaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
328
Kustantaja
Sarjamerkintä