Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suuri puhallus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

On vuoden 1991 alkukesä. Suuren itäisen naapurin poliittinen järjestelmä rakoilee ja mafian nousu alkaa sen onnistuessa soluttautua vallan ytimeen. Baltian maat itsenäistyvät syyskuussa ja Neuvostoliitto lakkautetaan vuoden viimeisenä päivänä. Rikollisuus kansainvälistyy ja kyyti on kylmää.

Suomen holtiton finanssipolitiikka laukeaa syksyllä pankkikriisiin. Markka devalvoidaan marraskuussa ja monelle valuuttalainaa ottaneelle perheyritykselle lyödään viimeinen niitti. Alkaa raaka peli, agraariyhteiskunnan jälkeisen ajan suurin pääomien uusjako. Sillä raha palaa rahan luo, kotipesäänsä.

Merolan Metalli, moderni mutta velkainen konepajayritys, on rahoittajilleen ja kilpailijoilleen vapaata riistaa Neuvostoliiton Vneshekonobankin katkaistessa rakennusurakan maksusuoritukset. Käynnistyy kohtalokas ja lähes uskomaton tapahtumasarja, joka johtaa ”Pitkän sepän” epätoivoiselle pakomatkalle halki Etelä-Ruotsin ja Baltian, jatkuen kohti suurta tuntematonta. Miestä jäljittävät Neuvostoliiton KGB, venäläinen mafiaveljeskunta sekä Suomen Keskusrikospoliisin pyynnöstä myös Interpol.

Varatuomari Martti Pekkala vastaa uusiin haasteisiin ja aloittaa yhteistyön eestiläisen lakimiehen kanssa, sillä Tallinna on tapahtumien polttopisteessä. Hänen on pelattava uusilla säännöillä ja rikollisten valitsemin asein vapauttaakseen loukkuun joutuneen asiakkaansa ja pelastaakseen hänen henkensä sekä omaisuutensa. Sillä jokaisella on vain yksi henki eikä pääomalla ole enää kotimaata.

(Myllylahti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

309

Kustantaja

Kieli