Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Miisan kaksoisaxel

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Seitsemäsluokkalainen Miisa on harrastanut taitoluistelua ihan pienestä lähtien. Luistelu on aina ollut kivaa ja helppoa, kunnes Miisan täytyisi opetella kaksoisaxel-hyppy. Miisasta hypyn opetteleminen tuntuu ylivoimaiselta, ja koko luistelu tuntuu yllättäen tylsältä pakkopullalta. Yläkouluun siirtyneeltä Miisalta koulu vaatii myös enemmän kuin ennen, kotona tulee jatkuvasti riitaa äidin kanssa eikä edes paras ystävä tunnu enää ymmärtävän Miisaa. Onneksi elämässä on myös hyviä asioita, kuten Anton, joka vaikuttaa aidosti kiinnostuneelta Miisasta ja tämän harrastuksesta. Lopulta Miisa huomaa, että vaikeudet on tehty voitettaviksi.

(Minttu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Elämä on pelkkää luistelua! Seitsemäsluokkalainen Miisa on harrastanut luistelua pienestä pitäen. Uuden Miisa-kirjasarjan päähenkilö joutuu lujille niin jäähallilla kuin sen ulkopuolellakin.

Miisalta sujuvat jo muut kaksoishypyt, mutta vaikein, kaksoisaxel, ei ota onnistuakseen. Hyppy pitäisi oppia, jotta voisi edes haaveilla Suomen mestaruudesta. Miisasta tuntuu siltä, että kaikki muut ovat parempia ja samoin tuntuu ajattelevan valmentaja. Edes paras ystävä ei tunnu ymmärtävän Miisaa, vanhemmista puhumattakaan.

Yläkoulussa vastaan ovat tulleet uudet haasteet, kuten Anton-niminen poika, joka on oudon kiinnostunut Miisasta ja hänen harrastuksestaan. Miisa huomaa hämmentyneenä pohtivansa olisiko parempi lopettaa taitoluistelu kokonaan.

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
194
Sarjamerkintä