Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Supertalkkari 2

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Supertalkkari Tane pelasti tuholta keisarin lahjan, mutta sitten pallo livahtaa omaan maaliin: Tanen pyörä on varastettu. Ja vielä pahempaa: Tane on haistanut koulussa homeen ja vain täysi remontti voi pelastaa yli satavuotiaan rakennuksen. Edessä on muutto.

Viikit ja kuukit viedään bussilla evakkoon keskelle metsää entiseen tehtaan ruokalaan. Läheisen alakoulun kanssa kehittyy nopeasti antoisa yhteistyö. Outo ympäristö luo uusia mahdollisuuksia, ja koulunkäynti saa ennen kokemattomia ulottuvuuksia. Tanekin menee lupamaan pyöränsä löytäjälle huiman palkkion.

Lähimaastosta löytyy taisteluhautoja ja bunkkereita. Kuka ne on tehnyt, milloin ja miksi? Tane huolehtii siitä, että hyviin kysymyksiin saadaan oikeat vastaukset. Mutta edes Tane ei tunne koulun portilla oppilaita tuijottavaa nahkatakkista hemmoa.


Supertalkkari 2 jatkaa melkein siitä, mihin Keisarin lahja jäi. Tuttu seikkailijakolmikko tuplaantuu fillarijengiksi, ja entiset kolkit eivät pääse vieläkään eroon koulunsa kissasta, tai oikeastaan...
Seppo Maukonen kirjoittaa taas päällekkäin totta ja tarua, vauhdilla ja tunteella.
(Mediapinta)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Salpalinjan aarteet
nuortenromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

99

Kustantaja