Murretut päivät

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Runo-Kaarina on jälleen paikallinen ja valtakunnallinen, ajaton ja ajankohtainen. Kilpailun voittoon nousi 239 käsikirjoituksen joukosta kilpailuun toista kertaa osallistunut turkulainen Pirkko Soininen kokoelmallaan Murretut päivät.

Vuonna 1969 syntynyt Soininen on toimittaja ja monipuolinen sanankäytön ammattilainen, joka on opiskellut luovaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa, Turun yliopistossa ja Oriveden Vapaassa kirjoittajakoulussa.

Murretut päivät on poikkeuksellinen sekoitus uuden suomalaisen runon perinnettä ja runojen taakse kätkeytyvää fiktiota. Kokoelman rungon muodostaa runojen lomasta hahmottuva novellimainen tarina, jonka kertojana oleva nainen ja hänen naapurinaan asuva sotaveteraani käyvät läpi elämiään ja haaveitaan.

Kahden aikuisen ihmisen eri tavoin murtuneet unelmat ja rakkaudet saavat rinnalleen surrealistisia kuvia ja luonnontieteellistä konkreettisuutta. Ainesten ristiriita yhdistyy vaihteleviin runokeinoihin, joiden kokonaisuus on harvinaisen kiinnostava.
(BTJ)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

69

Kieli