Tehdäänkö esitys

Tyyppi

näytelmät, kokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

On päätetty tehdä näytelmä, mutta mistä näytelmänkäsikirjoitus? Aina voi muokata Prinsessa Ruususesta tai Punahilkasta yhä uuden version, mutta ohjaisiko tällä kertaa mielummin sellaisen tarinan jota ei ole aikaisemmin nähty, kuultu tai luettu?

Tehdäänkö esitys -kirja sisältää 14 ala-asteikäiselle sopivaa näytelmää joista voi valita ryhmälleen tai luokalleen sopivan. Lisäksi mukana on muutama lyhyt kohtaus sekä käsikirjoitusmallit niin koulun kevät- kuin joulujuhliinkin.

Suurin osa näistä teksteistä ovat syntyneet näissä teatterikerhoissa yhdessä lasten kanssa työskennellessä ja ideoidessa. Näytelmien valmistustavan vuoksi dialogi sopii erityisen hyvin lasten suuhun. Näytelmiin ei kohdistu tekijänoikeuksia vaan niistä voi kopioida vapaasti omat kappaleet lapsille ja valmistaa sitten esitys lavalle vietäväksi kunhan kirjailijan nimi mainitaan

Kirja sisältää näytelmien lisäksi myös jonkin verran ilmaisuharjoituksia sekä ohjeita näytelmän ohjaamisen aloittamiseen.

Kirjan ja kaikkien näytelmien kirjoittaja Kirkkonummen Veikkolassa asuva draamakasvattaja ja kulttuurituottaja Ilona Tiainen on ohjannut lasten teatteriryhmiä kouluilla, nuorisotiloilla sekä muissa tiloissa vuodesta 2000 lähtien. Tällä hetkellä Ilona Tiainen ohjaa nuorisoteatteriryhmiä Veikkolan kirjastolla. Tämä kirja on Ilona Tiaisen esikoisteos. Kirjan kirjoittamiseen ja kokoamiseen myönnettiin Uudenmaan kulttuurirahaston apuraha.
(Nordbooks)

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

käytössä kulumattomia lastennäytelmiä kouluille ja teatteriryhmille

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

188

Kustantaja

Kieli