Tinka

Tyyppi

kuvakirjat

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tinka on pieni kissanpentu, jonka vanhemmat joutuvat lähettämään pienessä bambulaatikossa sodan jaloista meren aaltojen myötä toiselle rannalle. Tämän kirjan tarina ja herkät kuvat kertovat hienovaraisesti Tinkan selviytymistarinan.

Erot ja menetykset kuuluvat jossain muodossa kaikkien ihmisten elämään ja niihin liittyy monenlaisia tunteita - pettymystä, surua, rohkeutta, toivoa ja rakkautta. Kirja koskettaa syvällisesti myös heitä, joilla on adoptio-, sijoitus- tai maahanmuuttokokemuksia, ja heitä joiden perheenjäsenet ovat joutuneet avioeron, sairauden, muuton tai sodan takia eroon toisistaan.

Rascal on tunnettu belgialainen lastenkirjailija. Hänelle on kertojana tyypillistä, että hän ei selitä asioita vaan antaa lapsen omille tunteille ja päättelylle tilaa. Kirja muistuttaa muumikirjoja.

Kirjan kuvittaja on Rascalin puoliso Sophie. Sophielle teos on hyvin läheinen, sillä hänet adoptoitiin pienenä Etelä-Koreassa sijaitsevasta lastenkodista Belgiaan. Hän palasi aikuisena katsomaan kotimaataan yhdessä Rascalin kanssa.
(Basam Books)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

34

Kustantaja

Kieli

Kuvittaja

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli