Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tinka

Tyyppi
kuvakirjat
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tinka on pieni kissanpentu, jonka vanhemmat joutuvat lähettämään pienessä bambulaatikossa sodan jaloista meren aaltojen myötä toiselle rannalle. Tämän kirjan tarina ja herkät kuvat kertovat hienovaraisesti Tinkan selviytymistarinan.

Erot ja menetykset kuuluvat jossain muodossa kaikkien ihmisten elämään ja niihin liittyy monenlaisia tunteita - pettymystä, surua, rohkeutta, toivoa ja rakkautta. Kirja koskettaa syvällisesti myös heitä, joilla on adoptio-, sijoitus- tai maahanmuuttokokemuksia, ja heitä joiden perheenjäsenet ovat joutuneet avioeron, sairauden, muuton tai sodan takia eroon toisistaan.

Rascal on tunnettu belgialainen lastenkirjailija. Hänelle on kertojana tyypillistä, että hän ei selitä asioita vaan antaa lapsen omille tunteille ja päättelylle tilaa. Kirja muistuttaa muumikirjoja.

Kirjan kuvittaja on Rascalin puoliso Sophie. Sophielle teos on hyvin läheinen, sillä hänet adoptoitiin pienenä Etelä-Koreassa sijaitsevasta lastenkodista Belgiaan. Hän palasi aikuisena katsomaan kotimaataan yhdessä Rascalin kanssa.
(Basam Books)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
34
Kustantaja
Kuvittaja
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli