Sagostund: Kalas!

Bokhylla

3 böcker

17.10.2016
|Alla bokhyllor

Kalas och kakor - det finns ju inget roligare! Ett tema som passar bra när det är ruskigt och trist ute och vanlig grå vardag vecka ut och vecka in. Jag pyntade sagorummet med en massa bakböcker med läckra omslag. Virkade muffins ville jag också ha men hittade tyvärr inte. Men det kändes som en riktig tårtbuffé ändå. 

Vi började med att sjunga för nallen, det var hans födelsedag vi firade. Ingrid och Ivar gör kalas passar bra för många åldrar, också för de allra minsta. Barnen fick berätta när de fyller år och hurdana kalas de själva har ordnat och varit på. Sedan pratade vi om bakning: tittade på kakbilderna och läste Castor bakar - och sjöng Baka baka kaka. Avslutningsvis läste jag Kalas, Alfons Åberg!

Som tips kan jag också nämna Lotta Olssons och Maria Nilsson Thores nya bilderbok Något lurt där kalasandet är ett viktigt tema och bakverken skildras med läckra bilder. Den fungerar dock bäst som högläsning för lite äldre barn, texten är ganska lång och temat vänskap behandlas på ett knepigt sätt vid sidan av bakandet och kalasandet. En bok som definitivt kräver ett eftersnack.