Mynta-serien

Mynta är en serie lättlästa böcker av Lena Lilleste. Tillsammans med kompisen Frida löser Mynta (som alltid har en svart hatt) olika brott och mysterier som sker runtomkring dem. Just nu ingår nio böcker i serien, som är lämplig för 9-12-åringar, som vill ha eller behöver något lättläst. Böckerna har ca 40-50 sidor och är illustrerade i svartvitt. 

I Mynta och de mystiska grannarna spionerar Mynta och Frida på Fridas grannar som verkar bete sig konstigt. Det här är den första boken i serien.

I Mynta och den mystiska cykeltjuven är det någon som stjäl cyklar. Både Myntas och Fridas cyklar blir stulna och flickorna försöker lista ut vem cykeltjuven är.

I Mynta och den mystiska rånaren blir Mynta utsatt för ett rån när hon ska köpa godis. Hon försöker hjälpa tjejen i kassan att lösa brottet.

I Mynta och det mystiska hjärtat är Mynta och Frida på banken för att sätta in klasskassans pengar på kontot, när en rånare kommer inspringande och de blir av med hela klasskassan och även andra värdeföremål. 

I Mynta och den mystiska hundtjuven ska flickorna passa en hund, som blir stulen medan de är i affären. Vem kan ha stulit hunden och hur ska de få den tillbaka?

I Mynta och det mystiska ödehuset går Mynta och Frida in i ett ödehus och råkar hitta en väska med stöldgods. Vem har lämnat dem där och vad händer när tjuvarna kommer tillbaka...

I Mynta och de mystiska stölderna är Mynta och Frida på fotbollsläger när lägerdeltagarnas värdesaker börjar försvinna. Mynta tycker att Frida verkar bete sig misstänksamt.

I Mynta och de mystiska inbrotten drabbas äldre personer av inbrott. Men dörrarna är inte uppbrutna så hur har tjuven kommit in i lägenheterna? Har alla glömt att låsa dörren och hur vet tjuven när de äldre inte är hemma?

I Mynta och den mystiska stenkastaren är det någon som kastar sten genom fönstret till ett av stadens caféer. Inte bara en gång, utan flera gånger. Har det något att göra med ett nytt café som har öppnat i staden?