Doften av drömmar

Oliver ska sommarjobba på ett kafé på landsbygden. Det är långt att cykla dit. Han älskar att baka och tillsammans med Ella, som i början verkar vara sur, ska de driva ett litet kafé där de säljer chokladbollar, kladdkaka, bullar och annat. Han får låna en liten stuga vid sjön, så att han inte ska behöva cykla så långt. 

Ella bor med sin mormor på andra sidan sjön och det är Ellas morbror som äger kaféet. Ella drömmer om att köpa en epa-traktor men till det behövs pengar och hon hoppas att de får många besökare under sommaren. De kommer att behöva jobba hårt med kaféet och alla gästerna.

Mycket tokigt händer under sommaren. Bland annat kommer får till kaféet och börjar tugga på bordsdukarna. Oliver glömmer bort morotskakan i ugnen när 13 damer kommer på besök och han får snabbt hitta något annat att bjuda dem på. En höna ställer också till det för dem. Oliver är rädd för åskan och hamnar mitt i ett åskoväder! Ellas ex-pojkvän Kevin och hennes kompisar håller till vid kaféet och Kevin utmanar Oliver på epa-race. De ska köra runt sjön. Oliver har aldrig kört epa-traktor förr men ställer trots allt upp. 

Ella och Oliver börjar få känslor för varandra men det verkar som om Kevin inte vill acceptera det till en början. Så börjar marken brinna utanför stugan där Oliver sover. Ella hittar en snusdosa som är Kevins, men kan han ha tänt eld på marken? Det är en konstig man som gömmer sig bakom träden och verkar spionera på Ella och Oliver i kaféet. Vem är han och vad har Ella för hemlighet som hon inte vill tala om?  

Doften av drömmar är en serie av Therese Henriksson. Serien består av två delar. Jag vet inte om fler delar kommer. Del 1 heter Din hand i min och del 2 heter Nästan ihop. De är lättlästa, med drygt 70 sidor. Rekommenderas för 12-15 år. Längst bak i båda böckerna finns recept på bakverk.