Bråkdrakarna flyttar in

Ava och Jack bor i en stad där det är helt normalt att det går eldsprutande drakar på gatorna. Flyger i himlen gör de också. Syskonens föräldrar har beslutat sig för att bli fosterhem åt två unga drakar, en grön och en blå. Graun och Fafnine heter drakarna som ser jättegulliga ut. Men de kan också vara farliga; spruta eld och så har de vassa tänder. Man måste uppfostra en drake ordentligt redan när den är liten så att den växer upp till en snäll drake.

Ava och Jack ska få ta hand om drakarna under en prövotid. Man har byggt en egen byggnad till dem på gården där de får sova. Men Ava och Jack kan inte lämna drakarna ensamma ens en minut! Bråkdrakarna flyttar in heter den första delen i serien.

Den andra delen i serien heter Bråkdrakarna börjar skolan. Där ska, som titeln säger, drakarna börja i skolan och få lära sig vad som krävs för att vara en duktig drake i samhället. Men det är naturligtvis inte så lätt för de busiga drakarna att gå i skolan och lärarna måste ta hjälp av Ava och Jack att hålla koll på dem. Det finns olika slags drakar i skolan. Speciellt tre drakar gillar att bråka med Graun och Fafnine. Det blir fullt kaos under skoldagen!

Böckerna om bråkdrakarna har skrivits av Natalie Jane Prior och rekommenderas för 6-9 år. Böckerna har ca 180-190 sidor och har svartvita bilder. Simon Howe har ritat bilderna.