En värld i mörker

Det har varit mycket prat den senaste tiden om elförbrukning och vad som händer om det blir strömavbrott i vinter. I serien Avbrottet har en solstorm drabbat stora delar av världen och ingenting elektriskt fungerar. Inte ens saker som går med batteri fungerar. Inga bilar kör, klockorna har stannat, skolor och butiker håller stängt. Det är svårt att veta om det är dag eller natt. Affärer och apotek drabbas av inbrott. Kriminella gäng stjäl all medicin. 

Elis mamma har diabetes. Hon måste ha tillgång till insulin. Men insulinet tar slut och vid sjukhuset kan de bara ge en liten dos. Plötsligt brinner det vid sjukhuset och hela medicinlagret går förlorat. Elis gör allt för att försöka hjälpa sin mamma. Men det är svårt. Han måste betala ett mycket högt pris för att få insulin. 

Första boken heter En värld i mörker. Den följs av Jagad av alla och En stad som brinner. Jag vet inte om det kommer fler böcker i den lättlästa och spännande serien av Daniel Åberg. Serien är dystopisk och ingen vet om man någonsin kommer att få strömmen tillbaka. Serien rekommenderas för 12-15 år.