Dubbelspel

Veckans boktips handlar om Lionel som älskar att spela fotboll som tevespel. Men han spelar också fotboll på riktigt, även om han är rädd för att bollen ska träffa honom hårt i magen eller i huvudet. Hans pappa Tom har varit landslagsstjärna i fotboll och han har många fans som vill prata med honom och ta bilder. Han brinner för fotboll och vill att sonen ska nå stjärnstatus en dag. Lionels mamma är gympalärare och driver eleverna hårt. Hon är nästan besatt av träning och hälsosam mat. Lionels lillasyster Märta är också en duktig fotbollstjej och simmerska. Trots att hon är yngre retar hon Lionel. 

Lionel försöker göra sitt bästa på fotbollsplanen så att pappa ska bli nöjd. Han vågar inte berätta för sina föräldrar att han är rädd för bollen. Men det vet målvakten Yussef, som är kort för sin ålder. Yussef och Lionel är kompisar och de försöker hjälpa varandra. Men allt Lionel kan tänka på är tevespelet Golden Goal. Lionel får bara en timmes skärmtid varje dag, och den måste han använda till att spela fotbollsspelet och för att söka efter information. Föräldrarna håller stenkoll på att Lionel inte går över tiden. 

Lionel får reda på att det ska vara en e-sportturnering i staden där de bor. Han anmäler sitt fotbollslag LionKings, trots att han inte vet hur han ska kunna ställa upp i turneringen. Det är fotbollsmatch samma dag som turneringen i tevespel pågår i innebandyhallen. Han vill så gärna spela Golden Goal, men han behöver en bra plan för att lyckas lura sina föräldrar och sin lillasyster. Kommer han att lyckas smita iväg till innebandyhallen? Han frågar råd av Yussef.

Boken har skrivits av Andreas Palmaer och är illustrerad av Jonas Källberg. Boken har drygt 130 sidor och rekommenderas för 9-12 år. Den andra boken i serien heter Tappa kontrollen

Sidospår tar nu en liten paus och återkommer om ett par veckor. Trevlig fortsättning på sommaren!