Vera Svansons dagbok för vloggstjärnor och lifehackberoende

Vera Svanson är inne på sin andra dagbok. Den första kallade hon för Blåmögel. Nu heter dagboken Dammtuss. Vera skriver om allt möjligt som händer i hennes vardag, hennes känslor och pinsamma händelser. Det är inte alltid så lätt att gå i femman. 

I den här dagboken får vi läsa om storebror Svante som fortsätter sina försök att få följare till sin vlogg; lillasyster Olivia som ska bli mormor!; mamma som försöker yoga och pappa som fortfarande älskar tacos över allt annat. Moster Bibban är förstås med i boken, hon som har en svart rock med allt-i-allo fickor. Vera vet inte riktigt hur hon känner för grannpojken Hugo, han med de guldbruna ögonen. För visst är det så att Hugo och Salma är ihop? Tillsammans med bästisen Lise är de alla med i skolans dramaklubb. Tyvärr har skolans aula utsatts för klotter och därför vill rektorn riva aulan. Det blir skolans sista pjäs som sätts upp i aulan och eleverna är ledsna.

Som vanligt händer det massor av skojiga saker i boken. Svante bryter armen när han ska ha yoga challenge med mamma. Mamma står på huvudet och trillar rakt igenom en vägg. Pappa råkar sätta eld på spisen och river ut hela köket. 

Det är Moa de Bruin som skrivit boken om Vera Svanson. Det första boken, Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster, är lika rolig som den andra. Åldersrekommendation 9-12 år.