Mystiska skolan

Den här veckan tänkte jag tipsa om en serie böcker av Katarina Genar, med illustrationer av Alexander Jansson. Serien heter Mystiska skolan och har för tillfället 11 böcker, både lättlästa (med färgade bilder) och lite längre böcker (med svartvita bilder). Böckerna rekommenderas för 6-9 år, nybörjarläsare och de som gillar att läsa om spöken och andra spännande saker.

Böckerna handlar om en gammal skola där det spökar ibland. Det finns flera mindre byggnader på skolområdet. Man får läsa om Greta, Theo och Malte som går på ettan, om jag inte minns fel, och så Sally som är en lite äldre elev på skolan. Jag tror hon går på trean. Naturligtvis finns här också olika lärare, rektorn,  vaktmästaren, bibliotekarien och mattanten i köket. 

Jag har valt Spöket i biblioteket som bild. I den här boken är bibliotekaren Amir arg eftersom någon har använt en stege och tagit ner en värdefull bok från hyllan, och sedan lämnat boken slarvigt på soffan. Det får man ju absolut inte göra! Greta och Malte beslutar sig för att undersöka vem det är som kan göra något sådant. 

Jag har läst alla böcker i serien och rekommenderar dem varmt. Jag har gjort en bokhylla där alla böcker i serien finns med. Klicka på bokhyllan här nere:

Bokhyllan Mystiska skolan