Konstiga djur

Det kryllar av djur på vår jord. Stora, små, sådana som flyger, simmar, springer jättefort eller kryper jättelångsamt. Det ena konstigare än det andra. Men vilket är det konstigaste djuret av alla? Det funderar myrsloken med sin långa, långa näsa. Myrsloken frågar hasselmusen vad den tycker. Sen vill myrsloken ordna en "konfrans" dvs en konferens om konstiga djur. Till sist blir det en tävling där djur får skicka in bidrag om hur konstiga de är.

Men frågan är om man verkligen kan utse det konstigaste djuret i världen? Är det den som har längst eller störst näsa? Den som kan rulla ihop sig till en taggig boll? Det är inte så lätt, konstaterar myrsloken och hasselmussen.

Det är Lotta Olsson som har skrivit om de konstiga djuren. Myrsloken och hasselmusen kommer tillbaka i böckerna En annan resa och Meningen med livet. Maria Nilsson Thore har gjort vackra illustrationer i färg. Lotta Olsson har skrivit ett stort antal böcker och hon har även översatt många böcker till svenska. Maria Nilsson Thore har både skrivit och illustrerat böcker. 

Konstiga djur är en rolig bok på drygt 100 sidor och har en åldersrekommendation på 6-9 år. Den är ganska lättläst med många större och mindre bilder utspridda i boken.