På prao: biblioteket

Har ni någonsin funderat över hur det är att jobba på ett bibliotek? Vad gör tanterna och farbröderna där egentligen? Nu får ni chansen att följa med Miriam på prao till biblioteket! Miriam går i klass 2B och de ska alla besöka en arbetsplats för att se hur det går till. Miriam tycker inte om att läsa. Hon vill hellre spela datorspel! Men hon tycker att böcker luktar gott.

Miriam följer med bibliotekarien Olle, som visar henne runt. Hon får bland annat hjälpa till att sätta in böcker som kommit tillbaka i hyllorna. Men det är svårt. För då måste man ju kunna alfabetet. Och det är ju ganska krångligt. Sen får Miriam välja en bilderbok som ser rolig ut. Det ska komma en förskoleklass till biblioteket och Miriam ska få läsa en saga för dem. Hur ska det gå? Och vilken bok ska hon välja? Det finns ju så många bilderböcker i biblioteket! 

Anna Hansson har skrivit texten och Emelie Stigwan har illustrerat. Det är en lättläst bok med läsbarhetsindex (lix) på 14. Förlaget Beta Pedagog har gett ut boken. Roliga, färggranna  bilder och lite text på sidorna så att barn som lärt sig läsa ska kunna läsa själv. Anna Hansson har skrivit andra böcker i samma På prao -serie. I de andra böckerna får man bland andra läsa om Melker som prövar på jobbet som frisör, Sally som är på bageriet och Ivan som jobbar i stallet hos ridskolan.

Nedan finns en länk till en bokhylla med andra böcker av Anna Hansson. Hon har skrivit en hel del böcker och i bokhyllan visas bara en del.

Bokhyllan Anna Hansson