Läsveckan 2018 - Min historia

Sidospår
10.4.2018

Från redaktionen: Aktuellt i Sidospår

Läsveckan är ett årligen återkommande evenemang som Läscentrum ordnar i hela landet. Bibliotek och skolor firar läsningen med olika evenemang. Läscentrum erbjuder gratis material för bibliotek och skolor, fakta om läsning och uppmuntrar att ordna program. Läsveckan firas i år den 16. - 22.4. och temat är Min berättelse.

Läsveckan

Läscentrum uppmanar alla att skriva eller framföra sin egen berättelse. Man kan delta i Läsveckan med att tipsa om sin egen favoritberättelse med ett tipskort, ordna ett evenemang och använda sig av Läsveckan-material. På adressen www.lukuviikko.fi/sv hittar skolor och bibliotek kostnadsfritt material.

 

Läsveckan 2018 erbjuder ingångar till ditt eget uttryck, din personliga berättelse med hjälp av nya litterära genrer - estradpoesi, spoken word och sångtexter. Läscentrum har sammanställt en tipslista för bibliotek som vill ordna open mic-evenmang. Undervisningstipsen kan tillämpas i flera olika stadier, på många olika sätt, som ordkonst eller när man övar sig att uppträda. Undervisningstipsen kan tillämpas i flera olika stadier, på många olika sätt, som ordkonst eller när man övar sig att uppträda.

 

Läs mera:
Läsveckan
Läscentrum