Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Sabotaget

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Huvudpersonen i Fredrik Långs roman är den finländske forskaren och kärnfysikern Gus Staaf, som trettionio år gammal förolyckas under oklara omständigheter. Sabotaget handlar om de sista månaderna av hans liv som han tillbringar i Paris i ett slags självvald exil. Han är medveten om att han håller på att riva broarna bakåt, och han försöker få perspektiv på sig själv och sin livssituation. Som katalysator verkar dessutom Elisabeth; förhållandet med henne visar sig vara mera ingripande än han trott.
Men ytterst gäller det en uppgörelse med hela den utveckling han till synes arbetat för, med tron på kärnkraften och en "bättre" framtid i tecknet av den. För Gus Staaf framstår den teknologiska utvecklingens följder som en alltmer brännande samvetsfråga.
Och han bereder sig för de yttersta konsekvenserna av ett beslut han länge burit på.

Fredrik Lång har skrivit en thrillerartat spännande roman med större djärvhet och spännvidd än vad som är vanligt i vår prosa.

(baksidestext)
Huvudpersoner
Konkreta platser för händelserna
Ämnesord
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
roman
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
192
Förlag
Språk