Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Samira och Samir

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Långt borta i de oändliga Hindukush får den vackra Daria och kommendanten en dotter. Fadern förskjuter inte sitt barn, men han hemlighåller sanningen om barnets kön för att inte förlora sin heder och av rädsla för att hans folk inte ska tycka att han är en riktig karl. Samira blir Samir som växer upp som en pojke och uppträder som en kraftfull ung man, åtrådd av både män och kvinnor. Kommendanten lär Samira att rida och skjuta och spela karlarnas boskashispel. Lögnen skapar den frihet år Samira som bara män i Afghanistan är förunnade men samtidigt blir hon lögnens fånge. Som ung kvinna får hon slutligen betala ett högt pris för sin hemlighet.

Ny roman av författaren till den internationella bestsellern Till Afghanistan kommer Gud bara för att gråta. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Originalspråk

Textutdrag

Är han död?
Var lugn. Han är lika levande som du och jag.
Är du säker?
Herre Gud i himlen. Varför skulle han vara död?
Om han inte är död, varför säger han ingenting?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

286

Språk