Windys vilda hjord ; I Windys spår

Typ

samlingsverk

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Två böcker i en: Windys vilda hjord & I Windys spår.

Windys vilda hjord:

Windy är inte längre så ung, men än kan ingen mäta sig med honom. Fortfarande är han ledarhingsten. Fortfarande vinner han över andra hingstar när han strider för att erövra nya betesmarker till sin växande hjord.
Vid sin sida har han sonen Blixt och dottersonen Barro som han försöker lära upp, men Windy begår ett misstag. Han glömmer att varna dem för elden. Och en morgon står hela skogen i brand...

I Windys spår:

Windys vilda hjord växer. Även Barro börjar samla egna ston omkring sig, men han måste kämpa härt för att få behålla dem. Trots sin ungdom är Barro inte rädd för de andra vildhästarna. Han är både starkare, snabbare och uthålligare än de flesta andra i bergen. Men en dag utmanas Barro till en strid på liv och död. Ska Barro lyckas besegra den hämndlystne "mördarhingsten" Bolder?

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.