Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ingen hör oss

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Estland 1940. Sovjetiska trupper marscherar genom staden. Landet har tvingats bli sovjetrepublik.
Antikvariatsbiträdet Jaan Riivik har just fått arbete vid den lilla stadens lokaltidning. Han hoppas kunna fortsätta vid tidningen trots det som hänt och ändå bibehålla sin integritet.
Konsekvenserna av ockupationen blir dock alltmer påtagliga, och Riivik återvänder till antikvariatet. Emellertid sträcker sig sovjetsystemets återverkningar även hit och så småningom allt längre in i hans privatliv och äktenskap.
Till slut överväldigas han av såväl politiska som privata konflikter och måste fly undan ockupationsmaktens polis. Gömd på en vind avvaktar han att sovjettrupperna ska dra sig undan och han själv kunna ansluta sig till motståndskämparna i skogen utanför staden...

Ingen hör oss är Valev Uibobuus stora roman om Baltikums ödersår 1940-41. Den beskriver i bred epsik form och med djupgående psykologisk skärpa den enskilda männsikans och folkets umbäranden i det ockuperade Estland.

(baksidestext)
Huvudpersoner
Tidpunkt för händelserna
Exakt tidpunkt
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Undertitel
roman
Utgivningstid
Sidantal
468
Förlag
Språk