Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Gracelin O'Malley

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Livet har inte varit lätt för Gracelin O'Malley. Hon är bara femton år då godsägaren Bram förälskar sig i henne och hon gifts bort för att familjen ska räddas från ekonomisk ruin. Hon gör sitt bästa för att anpassa sig och uppfylla en hustrus plikter. När hon i stället för den efterlängtade arvingen föder en dotter visar Bram sitt rätta jag och blir allt grymmare. Men Gracelin är inte längre den oskuldsfulla flicka hon en gång var. När hungrande och desperata människor kommer till hennes dörr, trotsar hon sin man och ger dem mat. När politiska rebeller söker en tillflykt gömmer hon dem. För bland dessa finns hennes bror och den man hon älskar i djupet av sitt hjärta...

En svepande historisk kärleksroman från 1800-talets Irland med en oförglömlig hjältinna.

Ann Moore är engelska, numera bosatt i USA, och på en lyrisk, tonsäker prosa skildrar hon med stor trovärdighet några gripande människoöden i ett land, härjat av fattigdom och hungersnöd.
(Albert Bonniers Förlag)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Lägereldar glimmade bland träden på motsatta stranden av floden Lee. Det var tidigt på våren och tattarna hade anlänt. Om de dröjt bara en enda dag till hade de inte kommit att bevittna den förfärliga tilldragelsen, och inte heller räddat livhanken på lille Sean, som hörde hemma längre neråt dalen och vars mor aldrig lät tattarna fara lottlösa förbi utan alltid hade en halv limpa och ett vänligt ord åt dem.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

429

Språk

Översättare

Lisätietoja

Fenix, 2012