Ebenholtstornet

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I konsten att berätta en historia har engelmannen John Fowles få jämbördiga kolleger just nu. Den förmågan har han i Ebenholtstornet drivit till ett raffinemang som gett honom en sällsynt framgång hos både kritik och publik.

Ebenholtstornet rymmer fem berättelser. Titelnovellen, som nästan har romanlängd, handlar om en ung engelsk målare som besöker en ryktbar gammal landsman på dennes gård i Bretagne. Den äldre mästaren lever ihop med två unga flickor i ett något dubiöst förhållande. Trollbunden av landskapet och av den anda av frihet som omger platsen blir den unge målaren förälskad i en av flickorna. Med sensuell nyansrikedom låter Fowles berättelsen djupna till att gälla inte bara en flyktig kärlekshistoria, utan livsavgörande frågor om mänskligt ansvar och konstnärlig frihet.

Ämnen och teman

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

342

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

270

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk