Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I hjärtat av landet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

På en avlägsen farm i det inre av Sydafrika bor den unga kvinnan Magda med sin far och några tjänare. Ensam och isolerad betraktar hon livet i öknen. Inom henne rasar ett uppror som riktar sig mot hennes far, men också mot ett Sydafrika och ett liv som hon känner sig utestängd ifrån. När hennes far tar en ung svart tjänsteflicka till älskarinna känner Magda sig kränkt och fylls av skam och drömmar om hämnd, blodig hämnd.

I hjärtat av landet handlar om ensamhet, om behovet att älska och bli älskad, om förhållandet mellan herre och slav och mellan svart och vit. Med nerv och skarpsynthet har J.M. Coetzee skrivit en berättelse som dröjer sig kvar länge.
(Brombergs)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

I dag kom min far hem med sin nya fru. Dammiga efter den långa färden kom de kloppeti-klopp över slätten i en jaktschäs dragen av en häst med strutsplym vajande i pannan. Eller också drogs de kanske av två plymprydda åsnor, det är också möjligt. Min far hade på sig sin svarta frack och skorstenshatten, hans brud en bredbrättad solhatt och en vit klänning som smet åt om midjan och halsen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

176

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

190

Förlag

Språk

Översättare