Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tea-Bag

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Henning Mankell är en av våra mest betydande samtidsskildrare. Tea-Bag är en roman som skildrar ett Sverige som många av oss aldrig möter och ger röst åt en stor del av vår befolkning som normalt sett aldrig gör sin stämma hörd.
Jesper Humlin är en av de mest uppburna poeterna i sin generation. Men han håg står snarare till att få stipendier än en stor läsekrets. Hans förläggare, som alltid tar emot Jesper Humlin på förlaget i sin roddmaskin på väg fram och tillbaka över Östersjön, vill att Jesper ska börja skriva kriminalromaner. Därför har han redan skickat ut ett pressmeddelande att nästa bok blir en deckare. En som redan är igång med sitt deckarskrivande är Humlins 87-åriga mamma (som till vardags försörjer sig på telefonsex). Likaså planerar även Humlins argaste konkurrent att skriva en detektivroman. Humlin känner hur hans position på den svenska parnassen börjar vackla, men det som får marken att definitivt rämna under honom blir en biblioteksuppläsning, dit ett antal interner bjudits in. Uppläsningen slutar i slagsmål och kaos.
Men som bekant är kaos granne med Gud och räddningen för Jesper Humlin blir mötet med den afrikanska flickan Tea-Bag. Hon har tagit sig illegalt till Sverige och lever härunder olika identiteter. Humlin bestämmer sig för att starta en skrivarkurs för Tea-Bag och hennes vänner med baktanken att få en ny ådra till sitt författarskap. Men kursen blir inte som Humlin tänkt sig och mötet med invandrarflickorna mycket mer omvälvande än han någonsin kunnat föreställa sig. Deras berättelser växer ut till en skakande men samtidigt poetisk skildring av hur livet i Sverige och vår omvärld ter sig från en annan horisont än vår egen trygga. (Baksidestext)

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det var en av de sista dagarna av seklet.
Flickan med det stora leendet vaknade av att mjuka regndroppar trummade mot tältduken ovanför hennes huvud.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

328

Språk

Utgivningstid

Sidantal

379

Språk

Översättare