Stjärndagböckerna

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Stjärndagböckerna är en rolig och absurd samling berättelser där vi får följa Ijon Tichy på hans färder bland stjärnorna. Hans universum kan tyckas skilja sig helt från den verklighet som är vår. Människor, robotar och främmande varelser lever under förutsättningar där tid och avstånd följer helt andra regler än vi är vana vid. Men mycket i denna värld kan vi trots allt känna igen i vår egen tid. Människan förblir människa trots all avancerad teknik. Egoism, dumhet, maktfullkomlighet och byråkrati är tydligen universella fenomen.

Stjärndagböckerna blir till en skarp kritik av negativa företeelser i vår nutid, i länder med skiftande statsformer. Men trots det underliggande allvaret är detta främst en mycket rolig bok, en bok där man får skratta åt en förvirrad värld som på så många sätt är lik vår egen.

(baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

258

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

336

Språk

Första publikation

ja

Språk