Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Colorado Avenue

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
En man kommer vandrande uppför huvudgatan i Telluride, Colorado, USA. Dollar-Hanna betraktar honom från ett fönster. Hon är 22 år. Det är fyra år sedan hon kom till Colorado från Österbotten. Han som kommer gående är den vackraste mannen hon någonsin sett.Så småningom tar oss berättelsen tillbaka till Finland. Som en gobeläng vecklas det österbottniska skärgårdslandskapet ut. Mot slutet av romanen stiger Hannas son Otto fram - den legendariske Kanisterkungen.
Colorado Avenue belönades i Sverige med Lundequistska Bokhandelns stora litteraturpris och i Finland med Runebergspriset och Tack för boken -medaljen. Både Colorado Avenue och Lanthandlerskans son nominerades till Finlandiapriset. Böckerna har också skrivits om till pjäser som haft stor framgång på Wasa Teater. Filmen baserad på Colorado Avenue och Lanthandlerskans son har premiär år 2007.

(Söderströms)
Platser för händelserna
Ämnesord
Originalspråk
Textutdrag
Dollar-Hanna hade ett särskilt förhållande till dynamit.
Lukten av sprängd dynamit var för henne oupplösligen förknippad med kärlek och sorg.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
383
Språk