Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Adam och Eva

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Aatami Rymättylä har i sin ficka lösningen på hela världens energikris: den idealiska ackumulatorn i miniformat. Uppfinningen är en världssensation, men för att kunna förverkliga den behöver han pengar, och pengar är just det som han saknar mest. Aatami Rymättylä har inte ens någonstans att bo då hans hem inrymdes i den just nedbrunna verkstaden.

Men hjälp kommer från juristen Eva Kontupohja, försupen men fullt kapabel och mer än villig att bistå med juridiska råd och finansiering av Adamas Ackumulator AB.

Eftersom Aatamis uppfinning gör bensin överflödig så skaffar ha sig en del fiender men också många intressenter världen över som vill köpa hans patent. De rika oljeländerna önskar livet ur honom medan andra som ser att det finns pengar att tjäna behandlar honom som en hjälte.

I denna optimistiska framtidshistoria i högt tempo underhåller Arto Paasilinna läsaren från första sidan.

(Brombergs)
Pocketutgåva. Uppfinnaren Aatami är djupt skuldsatt. En av hans uppfinningar verkar dock kunna ersätta elektriciteten och han startar tillsammans med juristen Eva ett världsomspännande företag som drar in miljarder. De skaffar sig många fiender på vägen.
Genre
Exakt tidpunkt
Ämnesord
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
216
Förlag
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
238
Förlag
Språk