Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Bagges italienska resa

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Book cover
Book cover
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Vilhelm Bagge reser till Italien för att skriva en avhandling om Leonardo da Vinci – och för att uppleva friheten, diffus men löftesrik.
Friheten visar sig vara svåråtkomlig, likaså Leonardo. En dialog växer ändå fram mellan de två: Leonardo som vägröjare till vår maskinella tidsålder, och Bagge med sitt maktlösa budskap att denna tids förnuftsform är på god väg att bli förbrukad.
Men en sak har Vilhelm Bagge gemensam med Leonardo da Vinci, just därför att de båda befinner sig i var sin ända av en väg som kröker sig i cirkel. De förnekar att det finns en given gräns mellan konst och vetande, mellan känsla och förnuft. Allt kan skrivas in i en enda bok: Tankens och känslans stora bok.

(baksidestext)
Ämnen och teman
Konkreta platser för händelserna
Originalspråk
Textutdrag
Till Elisa sa jag att jag måste resa till Rom för att forska, och eftersom hon kände till mitt intresse för Leonardo da Vinci borde det inte ha kommit som någon överraskning för henne.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
284
Språk
Översättare
Undertitel
roman
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
253
Förlag
Språk