Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

...och kärlek

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Expresståget mellan Moskva och Berlin dundrar fram genom vinternatten. Ombord finns Bernard Samson. I sällskap har han en döende man, en kollega, som kanske har nyckeln till den väv av lögner och förräderi som Bernard så länge har varit snärjd i. Men vägen till Berlin är lång, och först ska de passera genom Polen, ett Polen där Bernard Samson är minst av allt välkommen. Vad hände egentligen Bernards svägerska Tessa Kosinski - vem mördade vem den fruktansvärda natten på Autobahn och varför? Hur länge kan ett spel utan regler pågå? Bernard Samson har spelat det här spelet länge, och utan att vinna. Men när han inser att han är på väg att förlora inte bara sin hustru utan också sina barn, vänder han sig i sin desperation mot dem som tycks ha tagit ifrån honom inte bara hans självkänsla utan också hans tro och hans hopp "... och Kärlek" är den tredje och avslutande delen i Len Deightons senaste trilogi om den ärrade, illusionslöse agenten Bernard Samson.

Ämnen och teman

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

En uppsvälld vampyrmåne sög all färg och allt liv ur världen. Det snötäckta landskapet rusade förbi utanför tågfönstret.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

287

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

275

Språk

Första publikation

ja

Språk