Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Varma

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Varma on helsinkiläisen pappisperheen ainoa lapsi, matemaatikko ja tilastotieteilijä, joka uskoo järjestykseen, kuriin ja omaan etevyyteensä. Varmalla on työpaikka gallup-firmassa. Saatuaan vihiä johtajien manipuloivan tuloksia eniten maksavien tilaajien eduksi, hän ryhtyy taisteluun vääryyttä vastaan. Varma joutuu vuoristorataan, joka heittää hänet SUPOn silmätikuksi ja keskelle Itä-Berliinin sekavia tapahtumia muurin murtumisen aattona. Mutta kuka huijaa ketä ja mikä tai kuka on Klaus Warjo?

Varma on romaani yhteiskuntaa hallitsevista näkymättömistä voimista ja yksinäisen naisen kasvukertomus kyynisestä ylemmyydentunteesta kohti varovaista lempeyttä. Se keinuttelee itsevarmaa päähenkilöään veitsenterällä ja ironisoi älykkäästi myyttiä sankarivakoilijoista. Varma on viimeinen osa trilogiassa, josta aikaisemmin on julkaistu romaanit Marie (Finlandia-ehdokas 2008) ja Hjalmar (2010).

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

338

Förlag

Språk