Sjöhästens hemlighet

Typ

tecknade serier, album

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bleckmossen Boyz är en serieföljetong som sedan 2006 publiceras löpande i Kamratposten och har blivit ett av de mest populära inslagen i tidningen. Serien är en blandning av absurd realism med inslag av spänning, kärlek, humor och relationer. Bleckmossen är tecknad och inspirerad av mangaserier. Boken om Bleckmossen är ett nyskrivet, långt och helt fristående äventyr från det som nu går i KP. Handlingen utspelar sig i tiden före originalseriens början (en så kallad prequel). Fler favoritkaraktärer från följetongen Bleckmossen Boyz dyker upp i boken. Håkan är den odräglige sportkillen som alltid letar efter nya sätt att mobba Emil och Amir (men som kanske i hemlighet hyser helt andra känslor för Emil). Och så finns förstås den hemlighetsfulle Ivan, en man med ett mörkt förflutet som spion inom KGB. Han håller - av någon mystisk anledning - alltid ett vakande öga över Bleckmossengänget.

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

138

Förlag

Språk

Lisätietoja

En fristående och nyskriven berättelse baserad på serieföljetongen "Bleckmossen Boyz", som gått i Kamratposten sedan 2006. - S. 139-166: Extramaterial med fakta, tester och teckningstips!