Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

När Johan vaknar en morgon är han stark

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

En dag när Johan vaknar är han stark. Men nästa morgon när han vaknar är han inte längre stark, bara väldigt rik. Och morgonen efter det är Johan varken stark eller rik längre, bara väldigt smart. Och nästa dag när han vaknar är han varken stark, rik eller mycket klokare än någon annan. Bara oerhört känd.

Det här är berättelsen om Johan, slagskämpen Allan och den utsatta Chabril, och om skolan och rektorn. Men mest handlar den om vad som krävs för att man ska kunna förändra något som är fel.

Med blick för det tidstypiska och skolans tillkortakommanden berättar Petter Lidbeck en drastisk och dråplig historia. Boken är illustrerad i färg av Lisen Adbåge vars känsla för roliga detaljer och form och färg gör henne unik.

Petter Lidbeck är en av våra mest lästa och omtyckta barnboksförfattare och tillsammans med Lisen Adbåge har de nått stora framgångar med böckerna ”En dag i prinsessan Victorias liv” och ”Kan man…?”. - See more at: http://www.bonniercarlsen.se/bocker/ovrigt/n/nar-johan-vaknar-en-morgon-ar-han-stark/#sthash.OCgs1PVM.dpuf
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

40

Språk

Illustratör