Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Slita sig

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

12-15 år.

På halvön styr oskrivna regler och gamla vanor. Livet för Leila och hennes syster har skakats om och fria från vuxenvärldens blickar sköter de om sig själva, hästarna och gården efter bästa förmåga. På helgerna festar de i gropen. Det är i gropen det händer - där hånglar man och dricker smuggelsprit, är man inte i gropen är man ingen.

Leila drömmer om något större. Hon vill bli veterinär och tävlingsryttare. Och så får hon plötsligt chansen att ta över D-Day, en häst ingen vill ha. Leila börjar ifrågasätta D-Days förra ägare, som är regionens stora ryttarstjärna och ungdomarna på halvöns stora stöd. Tänk om hon inte alls är så bra som alla påstår att hon är? Men att ifrågasätta gällande maktordning görs inte ostraffat.

Angelica Öhrn har skrivit en gripande uppväxtskildring, präglad av en landsbygd där tydliga regner och normer styr. Slita sig gestaltar även det starka band som kan utvecklas mellan häst och människa och hästens läkande kraft.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

295

Förlag

Språk