Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hål i nätet

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Fotbollsdrömmar, vänskap och utsatthet. Att vara ungdomsdomare och döma fotbollsmatcher för barn är inte så enkelt som man kan tro. Många har åsikter och vill blanda sig i. Var finns då de vuxna som ska stödja och hjälpa till?

Aisha är tolv år och vill bli fotbollsproffs. Hon vill också att hon och hennes mamma inte ska behöva flytta mer. De lever under skyddad identitet eftersom Aishas pappa har misshandlat mamman. I Roslunden har Aisha äntligen funnit en trygg tillvaro och en bästa vän: Wilmer.

Emil är elva år och spelar också fotboll, men hans intresse är mer att saker ska gå rätt till. Han älskar svåra ord och omständliga resonemang. När en domarutbildning genomförs i Roslunden deltar Aisha och Emil. Båda kommer sedan att få erfara de svårigheter som ungdomsdomare utsätts för.

Hål i nätet handlar om att det inte finns något bra skyddsnät kring ungdomsdomare. Barns utsatthet är ett viktigt tema i boken. Aisha är dessutom dubbelt utsatt på grund av sin familjesituation. Boken lyfter också äkta vänskap, att kämpa för en dröm och att våga stå upp för sig själv och andra.

Angelica Öhrn har skrivit flera barn- och ungdomsböcker. Bland annat böckerna om hästen Chamir. Detta är tredje boken om Roslunden.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

187

Språk