Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Flickan som var jag

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Du ska veta att jag alltid älskat dig, fastän du aldrig var min att älska. När Nells älskade pappa yttrar de kryptiska orden på sin dödsbädd, väcks tusen funderingar. Men vem ska Nell fråga? Hennes mamma Annie är på väg in i demensens suddiga värld, där minnena kommer och går. De båda äldre systrarna har alltid haft en sval, närmast fientlig attityd till sladdbarnet Nell.

Gamla känslor av ensamhet och främlingskap väcks till liv, samtidigt som Nell börjar misstänka att något inte står rätt till i familjens förflutna. Trettiofem år tidigare drabbades Annie av en rad trauman - chock efter chock som hon tvingades begrava djupt i sitt hjärta. De val hon gjorde då gjorde hon av kärlek, men med vetskapen att ingen någonsin skulle kunna förstå - eller förlåta - vad hon gjorde.

I denna finstämda och varma relationsroman om identitet, tillhörighet och hemligheter, undersöker Hannah Beckerman känslor av utanförskap i familjen, och ställer frågan: hur långt är man beredd att gå för att skydda den man älskar?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

287

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk