Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Rätt i mål

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

9-12 år.

Att stå i mål i fotboll är en utsatt position. Många vill undvika det. Men hur gör man om man vill stå ibland men även kunna säga nej i vissa matcher?

I Rätt i mål får vi följa Adam och Wilmer. Adam brinner för fotboll och vill bli en stjärna. Han är lagets bästa spelare och målskytt. Men lagets tränare vill att alla spelare roterar på positionerna, vilket betyder att laget inte har någon bestämd målvakt. Detta vill Adam ändra på.

Adam är livrädd för att de ska förlora mot IF Vargarna som de ska möta i en match om några veckor. Innan dess måste han få tränaren att inse att Wilmer är den som är bäst lämpad att stå i mål. Om bara Wilmer kan övertalas. Wilmer står gärna i mål ibland, men inte alltid. Varför lyssmar de andra inte? Och varför är det så svårt att säga nej?

Rätt i mål är en spännande bok om fotboll och intriger i ett fotbollslag. Vi får också en inblick i familjeförhållanden och hur det sociala påverkar hur en individ agerar. Rätt i målet är den andra fristående delen om Roslunden BK.

Angelica Öhrn är utbildad kärnfysiker och kombinerar sitt arbete på myndighet med att skriva barn- och ungdomsböcker. Angelica har tidigare gett ut hästböckerna om Chamir på Ordalaget.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

171

Språk